مصاحبه
شماره: 649
1390/12/22 - 02:09
بیماری های عضلانی پاسخ بهتری به سلول درمانی می دهند

 یک فوق تخصص مغز و اعصاب گفت: سلول درمانی بیماری های عضلانی بهتر از سایر بیماری ها جوابگو است بافت عضله ساده تر از بافت مغز است. هرچه بافت پیچیده تر باشد و ارتباطات مشکل تری داشته باشد امکان اینکه سلول، نقطه مورد نظر ما را ترمیم کند مشکل تر است.

دکتر غلامعلی شهیدی عضو هیات علمی دانشگاه تهران ، فوق تخصص مغز و اعصاب و فلو شیب فوق تخصصی اختلالات حرکتی از انگلستان در گفتگو با "بنیان" اظهار داشت: در حال حاضر چند مطالعه در دنیا بر روی پارکینسون درحال انجام است . در یک تحقیق سلول های بنیادی به طور مستقیم داخل مغز تزریق می شوند و در مطالعه ای دیگر سلول های بنیادی داخل خون فرد بیمار تزریق می شود و محققان هنوز نتایج نهایی و قطعی درباره بی خطر بودن این روش های درمانی ارائه نکرده اند.
دکتر شهیدی با تاکید بر اینکه سلول های بنیادی منشاءهای مختلفی دارند تصریح کرد: همیشه خطر ایجاد تومور حاصل از سلول های بنیادی وجود دارد و این خطر در آندسته از بیمارانی که سلول بنیادی به طور مستقیم وارد مغز می شود ریسک بالاتری دارد.
این فوق متخصص مغز و اعصاب درباره درمان پارکینسون گفت: درحال حاضر درمان این بیماری مانند گذشته براساس دارو است و کاشت الکترود نیز در کشورمان رایج است.
وی درخصوص کاشت الکترود گفت: در بیماران مبتلا به پارکینسون غیر قابل درمان با دارو، توسط سیستم "استریوتاکسی" در هسته‌های عمقی مغز در ناحیه "ساب تالاموس" (زیر تالاموس)،الکترودهای خاصی گذاشته می‌شود. کاشت الکترود به صورت کار گذاشتن سیم الکترود بسیار حساس داخل مغز در هسته های مغز صورت می گیرد.
به گفته دکتر شهیدی این اقدام درمانی که از سال 84 مورد مطالعه قرار گرفته است از سال 86 در کشور به طور فراگیر انجام می گیرد و برای کنترل بیماری است نه بهبود آن.
سلول درمانی بیماری های عضلانی بهتر از سایر بیماری ها جوابگو است
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره تاثیر سلول درمانی در درمان بیماری ها گفت: سلول درمانی بیماری های عضلانی بهتر از سایر بیماری ها جوابگو است بافت عضله ساده تر از بافت مغز است. هرچه بافت پیچیده تر باشد و ارتباطات مشکل تری داشته باشد امکان اینکه سلول، نقطه مورد نظر ما را ترمیم کند مشکل تر است.
وی به عنوان مثال گفت: در آلزایمر درمان بیماران خیلی دشوار است اما در پارکینسون راحت تر است و می توان حدس زد که در ام اس سلول درمانی خیلی راحت تر است چون سطح سلول هایی که آسیب می بینند از نظر سطح ارگانیک ساده تر است.
دکتر شهیدی درباره جایگاه ایران عرصه سلول درمانی گفت: کشوری مانند آمریکا از اوایل دهه 90 کار بر روی سلول های بنیادی را آغاز کرده و برخی کشورهای دیگر مثل انگلیس در این دانش پیشتاز بوده اند و از سازندگان آن هستند.
در کشور ما نیزهمین قدر که ما می توانیم از این دانش استفاده کنیم جای خوشبختی است چون بسیاری از کشورهای همسایه توان استفاده از این را ندارند و حتی متخصصینی که بتوانند این دانش را به خدمت بگیرند نتوانسته اند تربیت کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در ایران نیز گام های بلندی برای تولید علم و کمک به پیشرفت این دانش نو پا برداشته شده که بسیار عالی است.
این فوق تخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه کشورهایی مانند روسیه، چین و ژاپن هم از پیشگامان دانش سلول درمانی هستند افزود: جایگاه ایران در منطقه نسبت به همسایگان بسیار قوی تر است.
پایان مطلب/
©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved